УПУТСТВО: Садржај блога омогућује да се отворе спискови овде објављених радова и то по књижевним врстама. У садржају је и листа по азбучном реду свега што је на овом блогу објављено. На десктопу и таблету садржај је са десне стране (зове се Странице или Pages), а на таблету је то одмах изнад заглавља блога.

03 August 2024

Пензионерска корачница


Пензионерска корачница


Пенз'онер сам тим се дичим
То не може бити свак'
Доживети пензијицу
Може само див јунак
 
Нека знаде душман клети
Да ће од нас сломит' врат
Прије ћемо умријети
Него њему дупе дат'
 
Проклећемо дрпаторе
Ослободит' народ свој
Показати лоповима
Да смо пензос нови сој
 
Нека чује душман клети
Сваком дође шаха мат
Прије ћемо умријети
Нег' му опет дупе дат

 
 
© 2019 Бранимир Перић

Текст може бити преузет и објављен у деловима или целини и то искључиво уз поштовање следећих услова: (1) уз навођење пуног имена и презимена аутора и постављање линка са почетне странице овог сајта, (2) без измена преузетог текста и (3) под условом да се преузимање и објављивање не врши у комерцијалне сврхе. Преузимање, копирање и објављивање овог текста супротно наведеним условима представља кршење ауторских права.

"Пензионерска корачница" је објављена под називом "Пензионерска" у књизи "Зборник хумора и сатире", Креативна радионица Балкан, 2024. стр. 219 

No comments:

Post a Comment

Кад дајете коментар а немате налог на Blogger-у (тј. на Blogspot-у), молим вас унесите своје име и и-мејл (ако га имате) да бих знао ко је коментар дао! Хвала.

Порука аутору имејлом

Name

Email *

Message *

Највише читано

Препоручујем вам да прочитате

Порука

Илустровано уз помоћ вештачке интелигенције Dall E 3 Порука Има једно дете усамљено тугу плете остављено у плахте се невидљиве скрило вапи д...