УПУТСТВО: Садржај блога омогућује да се отворе спискови овде објављених радова и то по књижевним врстама. У садржају је и листа по азбучном реду свега што је на овом блогу објављено. На десктопу и таблету садржај је са десне стране (зове се Странице или Pages), а на таблету је то одмах изнад заглавља блога.

05 September 2024

Порука

Илустровано уз помоћ вештачке интелигенције Dall E 3


Порука


Има једно дете усамљено
тугу плете остављено
у плахте се невидљиве скрило
вапи друга а друга се клони
моли бога погачу не ломи
све би дало да га туга прође
све би дало за ђурђево цвеће
али плахта густа
душу дави стеже
плахта тешка
груди луде ваздух жуде
по сувоме рибе побацане
поглед из ње још му иде
ка унутра само тама стиже
дај тргни се дете мало
подетињи
један потез руке само од светла те дели
до звезде се сјајне у очима сузе
уместо туге бескрајне
тек кад збациш плахту стиже

© Бранимир Перић

Текст може бити преузет и објављен у деловима или целини и то искључиво уз поштовање следећих услова: (1) уз навођење пуног имена и презимена аутора и постављање линка са почетне странице овог сајта, (2) без измена преузетог текста и (3) под условом да се преузимање и објављивање не врши у комерцијалне сврхе. Преузимање, копирање и објављивање овог текста супротно наведеним условима представља кршење ауторских права.

Песма је објављена у књизи "Сремскокарловачки песнички бродови 10", СКарт, Сремски Карловци, јули 2024. Песме за књигу су одабирали: Љубивоје Ршумовић, Весна Фекете и Бобан Џевердановић.



No comments:

Post a Comment

Кад дајете коментар а немате налог на Blogger-у (тј. на Blogspot-у), молим вас унесите своје име и и-мејл (ако га имате) да бих знао ко је коментар дао! Хвала.

Порука аутору имејлом

Name

Email *

Message *

Највише читано

Препоручујем вам да прочитате

Порука

Илустровано уз помоћ вештачке интелигенције Dall E 3 Порука Има једно дете усамљено тугу плете остављено у плахте се невидљиве скрило вапи д...